Om oss

Kennel Size Small

UPPFÖDNING AV STRÄVHÅRIG DVÄRGTAX

 

Välkomna till Kennel Size Small

 

Vi är en kennel i liten skala men med stora ambitioner.

 

Vårt mål är att föda upp trevliga, friska, sunda och mentalt stabila familjetaxar med tilltalande exteriör enligt rasstandard och goda samarbetsegenskaper i skogen och på utställning.

 

Kennel Size Small ligger i Höör mitt i Skåne, med skog och mark intill tomten med möjlighet för spårträning och härliga promenader.

Här bor, förutom hundarna ”Kia”, Kahlan Hycon, ”Wera”, WouldaCouldaShoulda Vitoraz och "Laura" Size Small Aura For Laura; katten Miss Sophie som styr alla med majestätisk lugn.

 

 

 

Vi som betalar hyran är husse Orvar Jansson, som driver eget byggkonsultföretag och matte Marianne von Reitzel som, efter ett hektiskt arbetsliv med Internationell arbetsförmedling och rekrytering; nu har ”all tid i världen” att ägna sig åt lek, träning, utbildning, promenad, utställning och samvaro med taxarna, när inte barn och barnbarn eller jakt upptar tiden.

 

I augusti sålde vi vår älskade fastighet "Katthult". Hus och skog började bli för mycket att "stå i" och tiden med hundarna prioriteras högt.

Just nu håller vi på att bygga nytt och smått, men med ett tax-hägn på 2100m2.

Vi hoppas att vara klara med husbygget i början på nya året och ser fram emot att tag emot nya valpkull efter Laura och Wera här under 2018.

 

Kontakta os gärna för besök eller ytterligare information.

Hjärtligast Marianne, Orvar, Kia, Wera & Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKK DIPLOM

Uppfödarutbildning

 

 

 

 

 

 

 

 

Godkänt av

FCI