Om oss

Kennel Size Small

UPPFÖDNING AV STRÄVHÅRIG DVÄRGTAX

       


Välkomna till Kennel Size Small


Vi är en kennel i liten skala men med stora ambitioner.


Vårt mål är att föda upp trevliga, friska, sunda och mentalt stabila familjetaxar med tilltalande  exteriör enligt rasstandard och goda samarbetsegenskaper i skogen och på utställning.


Kennel Size Small ligger i Höör mitt i Skåne, med skog och mark intill tomten med möjlighet för spårträning och härliga promenader.

Här bor, förutom hundarna ”Wera”, WouldaCouldaShoulda Vitoraz och "Laura" Size Small Aura For Laura; katten Miss Sophie som styr alla med majestätisk lugn.

Vi som betalar hyran är husse Orvar Jansson, som driver eget byggkonsultföretag och matte Marianne von Reitzel som, efter ett hektiskt arbetsliv med Internationell arbetsförmedling och rekrytering; nu har ”all tid i världen” att ägna sig åt lek, träning, utbildning, promenad, utställning och samvaro med taxarna, när inte barn och barnbarn eller jakt upptar tiden.


I augusti 2017 sålde vi vår älskade fastighet "Katthult". Hus och skog började bli för mycket att "stå i" och tiden med hundarna prioriteras högt.


Vi är nu klara med byggnation av vårt nya hus o har gjort ett taxhägn på 1000m2 på tomten.

Anläggningsarbetet får vänta till sommaren 2019 därför att vi har fått 9 valpar efter Laura den 27 maj 2018 och 3 fina valpar efter Wera den 20 augusti 2018.     


Kontakta oss gärna för besök eller ytterligare information.

Hjärtligast Marianne, Orvar, Wera & Laura


SKK DIPLOM

Uppfödarutbildning

Godkänt av

FCI